Wetteren

Stien 

De Stien bieren vinden hun roots terug diep in de Wetterse grond. Liefde voor het bier vloeit door de aders van de familie en als eerbetoon aan zijn grootvader brouwde Paul Weymeersch het biertje Stien. De Stien bieren zijn bieren gebrouwen met passie en een focus op klassieke ambacht. Elk ingrediënt is nauwkeurig gekozen en komt zoveel mogelijk uit de streek resulterend in heerlijke en verantwoorde bieren.  

Stien bier 

Deerlijk

Badkuipbrouwers

Waarom die badkuip?
Welja, om tot bij een lekker bier te eindigen spraken we een aantal professionals in 't vak… Ervaren brouwers met liefde voor het vak die ons op de juiste weg hebben gezet om recept 31 verder te verfijnen en op de markt te brengen. Van hen hebben we geleerd dat zij de term "badkuipbrouwers" wel al eens gebruiken om te verwijzen naar mensen zoals wij, de hobbybrouwers… Als eerbetoon aan hen die ons bij de opstart hebben geholpen, maar ook omdat we 't gewoon een toffe naam vinden zijn wij dus: "badkuipbrouwers"! 

Batkuipbrouwers

Desselgem

Straetebrouwerie

Stratebrouwerie is een kleine eenmansbrouwerij met mezelf (Brecht Verborgh) als brouwer :D. Bier brouwen is mijn vak en passie. Bij StraeteBrouwerie werk ik kleinschalig, zodat elk bier iets bijzonders heeft. Elk detail, van de ingrediënten tot het label, draagt mijn handtekening. 



Gavere

Contreras 

Brouwerij Contreras brouwt Valeir, verwijzend naar de Gentse soldaat die in 1453 meevocht in de Slag bij Gavere. Zijn standbeeld, te zien voor het gemeentehuis van Gavere, is verwerkt in de etiketten van de Valeir-bieren.
Valeir bestaat als Valeir Blond (Blond speciaalbier), Valeir Divers (trippelbier), Valeir Extra (Belgian IPA) en Valeir Donker (dubbel).

Home — Brouwerij Contreras 

Ename

Brouwerij Bierton

Geert Verschatse en Wouter Vanderstraeten kregen in 2014 het zotte idee om een cursus bierbrouwen te volgen en dat wel bij de brouwerij Alvinne in Moen.
Al tijdens de lessen werd duidelijk dat ze ook zoiets wilden doen, uiteraard op een veel kleinere schaal. Het begon met het verzamelen van materiaal om zo de brouwinstallatie van ongeveer 200l zelf in elkaar te steken. In 2015 werd een eerste keer gebrouwen en het bier Kickstarter was geboren. Direct een schot in de roos en het recept werd tot op vandaag niet meer aangepast. Sindsdien werd de installatie lichtjes verbeterd (lees eenvoudiger en ergonomischer gemaakt) en kwam er ook een kleine all-in-one brouwinstallatie van 30l bij om proefbrouwsels te kunnen maken.
Wanneer er grote hoeveelheden in 1 keer dienen gebrouwen te worden, wordt voorlopig uitgeweken naar brouwerij Canarus in Gottem alwaar Piet (Dr Canarus voor de vrienden) zich ontfermt over ons bier. Ondertussen passeerden al heel wat proefbrouwsels de revue en experimenteerden we ook al een paar keer met fruit (ananas, perzik, krieken, druiven, ...) en vatlagering (jenever vaten van Filliers, whisky vaten van Braeckman, ...).
De naam van de brouwerij en de bieren zijn geïnspireerd op een combinatie van hobby's van de brouwers : strips en moto's. Vandaar namen als Bierton, Kickstarter, Vollegaaaz, Buikschuiver, Red Petrol, ...

Oudenaarde

Perde

In samenwerking met Brouwerij De Graal in Brakel werd de basis gelegd voor een unieke Belgische blonde tripel, met als smaakmaker: Paardenbloem kruid, vandaar de naam Pèrde.

De paardenbloem zorgt voor een ietwat aardige smaak. Pèrde word zoeter gemaakt door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zoethout tijdens het brouwproces. We sluiten af met lange kruidige afdronk zorgt voor een aangename smaakbom. Bovendien is de medicinale werking van het blad van de paardenbloem niet onbekend: het is niet alleen vochtafdrijvend maar zit ook boordevol vitaminen en mineralen!

Pèrde 

Moen

Alvinne

Zoveel keuze! Waarom een Alvinne bier kiezen?

Wereldklasse! Alvinne maakt voor u zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Dat bewijzen we door onze bieren aan te mogen bieden in top bars wereldwijd.

Authenticiteit! Alvinne bieren zijn uniek dankzij de Morpheus gist. Alle zure bieren worden gebrouwen met onze eigen, unieke gist, afkomstig uit de wilde natuur. De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus onze eigenheid, authenticiteit. Noem het maar de Alvinne touch! Die Alvinne touch kan u ook terugvinden in ons niet zuur, traditioneel bier.

Alvinne - Dare to go wild!


Roeselare

Wuk

In het bruisende Gent kruisen de paden van drie Roeselaarse studenten elkaar. Wat hen verbindt? Een gedeelde passie voor ambachtelijk gebrouwen bier. Zelfs na hun studententijd blijven ze genieten van karaktervolle smaken tijdens bierproeverijen, brouwerijbezoeken en streekbierenavonden.

In 2010 besluiten ze om een sluimerend idee tot leven te brengen: hun eigen bier brouwen. Rond een bescheiden brouwketel van 30 liter komen ze regelmatig samen om te experimenteren en iets te creëren dat tot de verbeelding spreekt. Het resultaat? Begin 2017 lanceren ze hun unieke bier: "WUK Blond+". Overweldigd door de smaaksensatie van hun product, zijn ze vastbesloten om anderen de kans te geven dit bier te proeven. En zo wordt bierfirma "De Brouwmoaten" geboren. WUK een gedacht!

Recent werd het WUK-gamma uitgebreid met een vijfde brouwsel, gehuld in Roeselaarse kleuren, WUK Oltegoare IPA. Niet alleen een bier, maar ook een eerbetoon aan hopliefhebbers en een viering van het samenzijn.

WUK

Eine

Cnudde

nudde kriekbier is een variante van zijn bruin bier. De bereiding is vrij eenvoudig.

In een vat met 250 l bier wordt een linnen zak met 30 kg noordkrieken gehangen. Hiermee bekomen wij een tweede gistingsproces en wordt het alcoholgehalte iets verhoogd.

Aangezien de tweede gisting ook wat koolzuurgas produceert en dit gas moet kunnen ontsnappen, wordt een waterslot boven op het vat aangebracht. Het gas kan ontsnappen en een oxidatie vanwege de buitenlucht is uitgesloten.

.De krieken kunnen tot 3 jaar in het luchtvrije milieu hun aroma vrijgeven. Behalve de steeltjes gaat de hele vrucht in het biervat.