Sint-Gillis-Waas

The Musketeers brewery

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder. Meer dan 20 jaar later staan twee van de oprichters - Stefaan Soetemans en Kristof De Roo - nog steeds aan het roer van deze Belgische brouwerij.
The Musketeers - Bier dat doet praten - Brouwerij The Musketeers

Kortrijk

Brouwerij Ruimtegist

We zijn een participatieve microbrouwerij, opgericht door twee boezemvrienden, voor iedereen die het ambachtelijk karakter van craftbieren in de kijker wil zetten. We gebruiken zoveel mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten en werken zonder dierlijke klaringsmiddelen. Zowel voor verdeling als consumptie mikken we vooral op de korte keten.We willen een polyvalente ontmoetingsplek zijn, laagdrempelig en creatief. City marketing met bier als innovatief erfgoed van Stad Kortrijk. 

Brouwerij Ruimtegist | Microbrouwerij


Moen

Alvinne

Wereldklasse! Alvinne maakt voor u zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Dat bewijzen we door onze bieren aan te mogen bieden in top bars wereldwijd.

Authenticiteit! Alvinne bieren zijn uniek dankzij de Morpheus gist. Alle zure bieren worden gebrouwen met onze eigen, unieke gist, afkomstig uit de wilde natuur. De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus onze eigenheid, authenticiteit. Noem het maar de Alvinne touch! Die Alvinne touch kan u ook terugvinden in ons niet zuur, traditioneel bier.

Puur en zeldzaam! Onze zure fruitbieren bevatten enkel echt fruit! Bij ons geen siropen of concentraten. Sommige bieren bevatten zeldzame, unieke bessen die u wellicht nog nooit in bier geproefd hebt! Daarom zijn oplages beperkt en zijn veel fruitbieren seizoensgebonden, aan u om te ontdekken welke vandaag beschikbaar zijn!

Alvinne - Dare to go wild!


Lede

Domein Leeflank

en volledige brouwdag resulteert in ongeveer 350 liter afgewerkt bier. Deze kleine hoeveelheid geeft ons de mogelijkheid om te experimenteren met delen van de druivenplant, het gebruik van lokale kruiden, lokale vruchten en zoveel meer!
We produceren 'cleane', 'barrel-aged' & 'zure' bieren. Ons aanbod bestaat steeds uit een 10-talverschillende biertjes. Voor ieder wat wils!
De fermentatie van onze bieren gaat door in de kelder van landhuis. Hiervoor hebben we drie vergistingstanks die samen 1500 liter bier op hetzelfde moment kunnen vergisten.

Brouwerij - LEEFLANK (domeinleeflank.com)

Ename

Brouwerij Bierton

Geert Verschatse en Wouter Vanderstraeten kregen in 2014 het zotte idee om een cursus bierbrouwen te volgen en dat wel bij de brouwerij Alvinne in Moen.
Al tijdens de lessen werd duidelijk dat ze ook zoiets wilden doen, uiteraard op een veel kleinere schaal. Het begon met het verzamelen van materiaal om zo de brouwinstallatie van ongeveer 200l zelf in elkaar te steken. In 2015 werd een eerste keer gebrouwen en het bier Kickstarter was geboren. Direct een schot in de roos en het recept werd tot op vandaag niet meer aangepast. Sindsdien werd de installatie lichtjes verbeterd (lees eenvoudiger en ergonomischer gemaakt) en kwam er ook een kleine all-in-one brouwinstallatie van 30l bij om proefbrouwsels te kunnen maken.
Wanneer er grote hoeveelheden in 1 keer dienen gebrouwen te worden, wordt voorlopig uitgeweken naar brouwerij Canarus in Gottem alwaar Piet (Dr Canarus voor de vrienden) zich ontfermt over ons bier. Ondertussen passeerden al heel wat proefbrouwsels de revue en experimenteerden we ook al een paar keer met fruit (ananas, perzik, krieken, druiven, ...) en vatlagering (jenever vaten van Filliers, whisky vaten van Braeckman, ...).
De naam van de brouwerij en de bieren zijn geïnspireerd op een combinatie van hobby's van de brouwers : strips en moto's. Vandaar namen als Bierton, Kickstarter, Vollegaaaz, Buikschuiver, Red Petrol, ...

Gent

Tourette brewing

Bier, en meer bepaald L'Arogante, heeft opnieuw mensen samen gebracht. In dit geval een team van vrienden & bierliefhebbers gevormd met de gedeelde passie om heerlijke bieren te brouwen zonder compromissen, waarbij niets moet en alles kan. Onze groep beschikt over een brede waaier aan talenten: brouwers, logistieke whizzkids, commerciële talenten, zythologen en vooral ervaren tooghangers. Gent(brugge) is onze thuisbasis.

Ons verhaal is er één van ontmoetingen, passie voor bier en een gedeelde zin voor humor. Met een beetje een hoek af, niet altijd politiek correct. Zo kwamen we ook tot onze naam.

En zo brouwen we ook, voor het plezier. De enige druk die we onszelf opleggen is om mooie bieren te maken die we zelf graag lusten. Meer regeltjes hebben we niet nodig.elf graag lusten. Meer regeltjes hebben we niet nodig. We werken samen met brouwerij Maenhout, waar we in overleg met Thijs onze recepten vertalen naar zijn installatie en daar ook brouwen.

We dromen natuurlijk luidop over onze eigen brouwerij en brewpub in Gent…als we groot zijn. Wie weet!

TOURETTE BREWING - Brouwers, zythologen en tooghangers uit Gent

Oudenaarde

Rolling Hills brouwcompagnie

Brouwcompagnie Rolling Hills is een toekomstgerichte en creatieve microbrouwerij van de broers Vandermeersch uit de Vlaamse Ardennen met een sterke aarding in streek, geschiedenis en natuur. In deze oeroude streek brouwt een nieuwe generatie terug oude monumenten én hedendaagse creaties – Craft beer, classics en sours uit de Vlaamse Ardennen.

De oude monumenten zijn zure oerbieren zoals ze in onze streek gebrouwen werden sinds mensenheugenis. Met onze nieuwe creaties slaan we een brug tussen de oude en nieuwe bierwereld. Geduld en kennis ontmoeten ontdekkingsdrang en een tikkeltje excentriciteit. Degusteer ons gamma classics en kijk uit naar creatieve uitspattingen.

Brouwcompagnie Rolling Hills

Ename

HopsaSam

Deze Enaamse brouwer presenteert dit jaar de Nonniversaire en de Stouten Blackie. De Nonniversaire won al verschillende internationale Beer Challenges en de Stouten Blackie won vorig jaar nog goud op de Brussel Beer Challenge. Lijkt ons dus meer dan het proeven waard 😋!!

www.hopsasam.beer